Publicaties van Uitgeverij ViesLekker

NB Als ik een inkijkexemplaar aanbied hier, dan is meestal het werk zelf nog niet klaar, en dus nog niet langs de neerlandicus geweest.

Alle digitale publicaties zijn tot nu toe PDF's, maar die gaan we naar gewone web-publicaties omzetten. Dan ben je van dat appjes gedoe op je smartphone af.

Download een inkijkexemplaar van ons eerste boekje, Spanje en Ik, hier (de PDF gaat naar je downloadmap).

Download de eerste digitale publicatie Vreten!, een waanzinnig mooie culinaire practical joke waar heel Mangiare met Petra Mossel voorop instonk, hier (PDF naar downloadmap).

Download hier een inkijkexemplaar van ons eerste kookboek, Wel Vlees en Vis, gerechten bereid met vlees én vis (downloadmap).

Download hier een inkijkexemplaar van onze volgende culinaire publicatie, Klein Handboek van de Franse Keuken (downloadmap).
Voorpublicaties hier. Nieuw venster.

Download hier het inkijkexemplaar van de eind dit jaar verschijnende Culinaire Scheurkalender 2022 Rond de Franse Keuken (downloadmap).
Voorpublicaties hier.

Download een spreadsheet met de auteursnamen en de titels van de culinaire werken die besproken worden op Vieslekker Spul onder Kookboeken » Bibliografiën hier (downloadmap).

Zie hier (nieuw venster) een online publicatie over Gerard Reve en eten.
Zie hier (nieuw venster) een online publicatie over het Geheime Landgoed van Gerard Reve.
Zie hier (nieuw venster) een online publicatie van links naar interviews met en over Gerard Reve, en voordrachten van hem.

Download hier een app om ongestoord de nationale en internationale pers online te kunnen lezen (ZIP in je downloadmap; voorlopig enkel voor Windows).

We zijn bezig met een interactieve versie van het verhaal Saïdjah en Adinda, van Multatuli. De inleiding en het eerste hoofdstuk zijn klaar, en regelmatig komt er een hoofdstuk bij. Zie hier (nieuw venster).

Publicaties die in de planning zitten:
* Couperus over Eten en Drinken (alle teksten van Couperus hierover; zie voorpublicaties hier in een nieuw venster)
* Waarom Johannes van Dam een Kletsmajoor Was.
* Flicker op met je vleesvervangers! Lekker koken met kaas, eieren en tofu.

Zie een klein overzicht van een tentoonstelling van onze collectie gemberpotten hier (downloadmap). Zie de opzet van een tentoonstelling over taal en schrift hier (downloadmap).

ViesLekker werkt momenteel aan een website voor kinderen, over muziekinstrumenten. Zie hier (nieuw venster).

Open de app Windows Spelletjes Zonder Reclame hier (nieuw venster, en kopieer de link!)

Voorkant van het Klein Handboek van de Franse keuken.